Γενικές Ειδήσεις Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2026

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026

Πενήντα δύο ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη διάπραξη του εγκλήματος εις βάρος της Κύπρου. Εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διαιωνίζεται το δράμα στον τόπο μας συνεπεία της  άνανδρης   εισβολής της Τουρκίας το 1974, η οποία εξακολουθεί με τις παράνομες ενέργειες της να εδραιώσει τα τετελεσμένα της βαρβαρότητας της, επί του 37% περίπου του εδάφους της πατρίδας μας, εποφθαλμιώντας ακόμα και το υπόλοιπο.

 

Θύμα αυτού του εγκλήματος και η μητρόπολη της επαρχίας μας, η πόλη μας, η Βασιλεύουσα Αμμόχωστος της οποίας ο Δήμος διοργάνωσε και φέτος στην προσφυγιά, στο Πολιτιστικό του Κέντρο στη Δερύνεια, Αντικατοχική Εκδήλωση, θέλοντας να διατρανώσει ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του αγώνα διεκδίκησης της επιστροφής στη κατεχόμενη πόλη, αλλά και σε όλα τα σκλαβωμένα μέρη μας. Διεκδίκηση εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Αξιών και στον τόπο μας. Να παύσουν επιτέλους οι ξένοι να ανέχονται και να ενθαρρύνουν με τον τρόπο αυτό τον βάρβαρο επεκτατισμό της Τουρκίας, απλώς και μόνο για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

 

Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πορεία από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στο οδόφραγμα της Δερύνειας με επίδοση ψηφίσματος για την σκλαβωμένη Αμμόχωστο, σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρ. Σίμο Ιωάννου, επιμνημόσυνη  δέηση στο μνημείο τεθνεώτων Αμμοχωστιανών από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Χριστοδουλίδη, του Δημάρχου Αμμοχώστου Δρ. Σίμου Ιωάννου και καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου κύριο Γιώργο Χατζηθεοδοσίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου με καλλιτεχνικό σχήμα.

 

Συγκηνητική η παρουσία του κόσμου, όλων των ηλικιών αλλά ειδικότερα αυτών που έζησαν και δημιούργησαν στην Αμμόχωστο, πριν την τραγωδία και τον εκτοπισμό. Η παρουσία τους εξέφραζε την αγωνία, τον πόθο της επιστροφής, την απογοήτευση για την μη επίτευξη της μέχρι σήμερα και συνάμα την προσδοκία, την κρυφή ελπίδα ότι θα επιστρέψουν στις ρίζες μας ελεύθεροι, στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

 

Παρών στην εκδήλωση το Επιμελητήριο μας, ενώνοντας τις δυνάμεις και τη θέληση του να συνεχίσει τον αγώνα, με όλους τους φορείς της Αμμοχώστου και τον Αμμοχωστιανό κόσμο, διεκδικώντας την απαλλαγή από τον βάρβαρο εισβολέα και διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής στην πατρώα γη. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας εκπροσώπησαν οι κύριοι Χαράλαμπος Μανώλη Πρόεδρος, Μιχάλης Βασιλείου Αντιπρόεδρος Εμπορίου, Γιώργος Κοσιής Επίτιμος Γραμματέας και Γιώργος Τοφινής μέλος.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Κεντρικά Γραφεία

Γλάδστωνος 26 Α
Αμμόχωστος

Γραφείο Παραλιμνίου

Λεωφόρος Γεώργιου Γουρουνιά 152
1ος Όροφος , Γραφείο 3
5281 Παραλίμνι

Τηλ.: +357 23829264 | Φαξ: +357 23829267 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Λεμεσού

Αγίου Ανδρέου 339, 2ος Όροφος
Γραφείο 201
ΤΑΧ.ΘΥΡ 53124
3300, Λεμεσός

Τηλ.: +35725370165 | Φαξ: +35725370291 | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Γραφείο Πειραιά

Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π. (4ος Όροφος),
Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού, Τ.Κ. 18531, Πειραιάς

Τηλ.: | Φαξ: | Ηλ. Ταχυδρομείο: info@famagustachamber.org.cy

Copyright © 2017 - 2026 Famagusta Chamber of Commerce - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting